[Udpcast] Udpcast 20090830 and gzip'ed data

Alain Knaff alain at knaff.lu
Sat Sep 12 13:41:38 CEST 2009


David Gnedt wrote:
> Hi,
> 
> First I want to thank you for that great piece of software.
> I am using Udpcast in the opensource cloning solution OpenClone
> (http://openclone.nongnu.org/).
> 
> When testing the new Udpcast version 20090830, I discovered a bug.
> If I try to transmit gzip'ed data with this version, the receiver breaks
> the transfer after a very short period of time (usually less than a second).
> 
> For example:
> 
> $ udp-receiver -f /dev/null
> Udp-receiver 2009-08-30
> UDP receiver for /dev/null at 10.10.10.254 on eth1:0
> received message, cap=00000009
> Connected as #0 to 10.10.10.194
> Listening to multicast on 234.10.10.194
> Press any key to start receiving data!
> bytes=      98 304  (  6.17 Mbps)
> Bad base 98304, not multiple of block size 1456
> Transfer complete.
> 
> $ gzip < /dev/urandom | udp-sender
> Udp-sender 2009-08-30
> Using full duplex mode
> Using mcast address 234.10.10.194
> UDP sender for (stdin) at 10.10.10.194 on eth0
> Broadcasting control to 10.10.10.255
> New connection from 10.10.10.254  (#0) 00000009
> Ready. Press any key to start sending data.
> Starting transfer: 00000009
> Disconnecting #0 (10.10.10.254)
> bytes=      98 304  re-xmits=0000000 (  0.0%) slice=0112 -   0
> Transfer complete.
> 
> Udpcast version 20081213 hadn't any problems with gzip'ed data.
> 
> David Gnedt
> _______________________________________________
> Udpcast mailing list
> Udpcast at udpcast.linux.lu
> https://udpcast.linux.lu/cgi-bin/mailman/listinfo/udpcast

Actually, the problem happened for all kind of data read from a pipe
(not just compressed). This is now fixed in 20090912

Regards,

Alain




More information about the Udpcast mailing list