[Udpcast] Sending problem

Tomislav Parčina tomislav.parcina at email.t-com.hr
Fri Feb 27 10:01:12 CET 2009


I have problems restoring image with Clonezilla which uses udpcast.
Since it seems that it's problem in udpcast I'm sending description of
the problem here.

Whole discussion you can find here
https://sourceforge.net/mailarchive/forum.php?thread_name=49A3C8C9.1080603%40email.t-com.hr&forum_name=clonezilla-user
or here
http://tinyurl.com/bk5m9p

And here is explanation of problem and messages that I receive on CLI
and in log files.

I create image of MS Win XP and I save it to server. Then I boot clients
with PXE and they start Clonezilla. After that Clonezilla server should
start sending multicast (or brodcast, whichever I choose in
configuration) data.

3:14 minutes after that I get this message on CLI

****
apt-cache search/opt/drbl/sbin/ocs-functions: line 3537: 27660 Exit 141
               ( for img in $imagedir/$target_d/$img_file_prefix;
do
    cat $img;
done )
     27662 Floating point exception| $udpcast_send_cmd 2> $udpcast_stderr
****

And in /var/log/messages I have

****
Feb 27 08:26:37 server udpcast[27662]: New connection from 192.168.1.104
 (#0)
Feb 27 08:26:37 server udpcast[27662]: first connection: min wait[0]
secs - max wait[0] - min clients[4]
Feb 27 08:26:47 server udpcast[27662]: New connection from 192.168.1.103
 (#1)
Feb 27 08:27:10 server udpcast[27662]: New connection from 192.168.1.105
 (#2)
Feb 27 08:27:20 server udpcast[27662]: New connection from 192.168.1.106
 (#3)
Feb 27 08:27:22 server udpcast[27662]: min receivers[4] reached: starting
Feb 27 08:27:22 server udpcast[27662]: Starting transfer: file[] pipe[]
port[2232] if[eth1] participants[4]
Feb 27 08:30:36 server udpcast[27662]: dropped client #0 because of timeout
Feb 27 08:30:36 server udpcast[27662]: Disconnecting #0 (192.168.1.104)
Feb 27 08:30:36 server udpcast[27662]: dropped client #1 because of timeout
Feb 27 08:30:36 server udpcast[27662]: Disconnecting #1 (192.168.1.103)
Feb 27 08:30:36 server udpcast[27662]: dropped client #2 because of timeout
Feb 27 08:30:36 server udpcast[27662]: Disconnecting #2 (192.168.1.105)
Feb 27 08:30:36 server udpcast[27662]: dropped client #3 because of timeout
Feb 27 08:30:36 server udpcast[27662]: Disconnecting #3 (192.168.1.106)
****

I have tried to restore two images and they both end the same way (3:14
min and same message). And I can restore that image with unicast, so
it's not image problem.

I have tried both multicast and brodcast method, and non of them works,
so I guess it's not switch issue.

All clients and server are connected on one switch.

Please confirm me that I'm having problems with unicast.
Please help me to troubleshoot this problem.

Best regards,

P.S.
I'm using Ubuntu 8.10 server and udpcast version is 20081213


-- 
Tomislav Parčina
tomislav.parcina at email.t-com.hr
Google talk: parcina80



More information about the Udpcast mailing list